6 novembre 2010

Competition amateur de cup cakes

Fin octobre, l'association Pastry Chicago organisait une compétition de 'haunted cup cakes'...
Une occasion de plus pour s’imprégner de la culture américaine, avec du bon, mais pas toujours...

Lors de cette manifestation, qui a regroupé près de 40 participants, j'ai présenté et donné en dégustation une recette bien alsacienne: le gâteau de l'Oncle Hansi. Vive l'Alsace!

While judges sampled each entrant’s cupcake, Chef Pierre Zimmermann of The French Pastry School at City Colleges of Chicago shared one of his signature recipes: Uncle Hansi’s Cake. Zimmermann created this recipe in his homeland of Alsace, France in 2001, nine years before making the move to Chicago to join the faculty of The French Pastry School. Jean-Jacques Waltz, or “Uncle Hansi” was a French artist, particularly famous for his patriotic drawings. Zimmermann’s Uncle Hansi Cake is made by many artisan bakers in Alsace who then package the regional specialty in a box illustrated with some of Hansi’s illustrations. Participants in the Pastry Chicago event were able to enjoy the rich cake made with almond powder, hazelnuts, and rum-soaked raisins at the Harvest Festival.

Plus d'infos sur cette manifestation sur http://www.pastrychicago.org/calendar/cupcake_comp_1010.htm


2 commentaires:

Anonyme a dit…

Hopla guet!

Thibaut viens de me montrer ton site, je vais y faire un tour de ce pas!

Schmütz à toute la famille!

Francine.

Anonyme a dit…

Salut Pierre
L'oncle Hansi a certainement remporté un vif succès !!!
Bisous à vous tous et on pense bien à vous
Les voisins d'en face